• Citromos palacsinta recept

      0 hozzászólás

    Ne gondolja azt senki, hogy a citromos palacsinta savanyú, rossz. A palacsinta édes íze és a citrom savanykás jellege pikánsan illenek egymáshoz.






    A citromos palacsinta tésztája a következőképpen készül:
    Törjünk fel egy tojást.
    Sokan már itt elrontják a palacsintatészta készítését, ugyanis 2-3 tojással próbálkoznak. De nem kell csak egy, egyetlen egy, és ez akár egy kiló liszthez is elég.

    A tojáshoz szórjunk egy csipet sót. Tegyünk ehhez egy, vagy akár két zacskó vaníliás cukrot. Ettől nagyon finom lesz. Amikor sütjük a palacsintát, akkor kellemes vaníliaillat lengi körbe a konyhát.
    Ez után jön négy evőkanál cukor, három evőkanál étolaj. És most jön az, amitől a tészta nagyon könnyű és puha lesz: fél zacskó sütőpor.
    Mindenkinek van egy titka, amitől a palacsintája jó lesz. Nálam a sütőpor tesz csodát.

    Ezeket az összetevőket kavarjuk jól össze.

    Most jöhet három deci tej. Ezt is kavarjuk össze a többi alapanyaggal.

    A liszt legyen fél-háromnegyed kiló. A lisztet apránként tegyük a többi alapanyaghoz. Amikor már olyan sűrű, hogy nehéz kavarni, akkor jöhet bele víz. Majd ismét liszt, és megint víz. Addig végezzük, míg el nem fogy a citromos palacsintához szánt liszt mennyisége. A tészta egyszerűen szólva legyen palacsintatészta sűrűségű, tehát olyan, amit a palacsintasütőben jól el tudunk oszlatni, és nem lesz túl vastag a palacsintánk.

    Következik a palacsintasütés: ehhez tapadásmentes serpenyőt, vagy speciálisan palacsintasütőt használjunk. Ha tapadásmentes a sütőedényünk, és került a tésztába étolaj, akkor a sütéshez már nem kell étolajat használni.

    Mérjünk a felforrósított palacsintasütőbe egy merőkanál tésztát, és oszlassuk azt szét. Süssük aranybarnára a palacsinta mindkét oldalát.

    Most jön a citromos palacsinta lelke: a citromos töltelék.
    Ez nagyon egyszerű. Szórjunk a palacsintára egy csíkban porcukrot, vagy kristálycukrot. Vágjunk félbe egy citromot, és facsarjuk meg, csepegtessünk citromlevet a cukorra, majd tekerjük fel a palacsintánkat.

    Lehet, hogy ez így, első olvasatra egy kicsit bizarr, de érdemes kipróbálni. A kedvencünkké válhat a citromos palacsinta.


    Recept ajánló:
    Diétás eperhab, a könnyű édesség >>
    Egyszerű pizza >>
    Sajtos tészta >>

    Ingyen letölthető könyvek:
    Gasztronómiai lexikon, hogy ne legyen ismeretlen az étel >>
    Szakácskönyv ingyen letöltése >>

    Témához illő ajánlatunk:
    Miért lehet mondani a csokoládéra, hogy egészséges? >>





    citromos palacsinta

    Oszd meg:
    • Twitter
    • Facebook
    • Linkter
    • blogtercimlap
    • Digg
    • del.icio.us
    • Internetmedia
    • LinkedIn
    • Mixx
    • Google Bookmarks
    • RSS
    • Propeller
    • Reddit
    • Yahoo! Bookmarks
    • email
    • BlinkList
    • Live
    • MisterWong
    • Posterous
    • StumbleUpon
    • Technorati
    • Tumblr
    • Print
    • PDF

    Write a comment